Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

11.01.2018


Затверджений на початок року плановий обсяг надходжень до спеціального фонду у сумі 2,0 млн. грн. колектив Інституту виконав достроково, а на кінець року перевищив на 16%. Всього виконано 45 договорів щодо надання науково-технічних послуг. Як результат успішної господарської та наукової діяльності, середня заробітна плата працівників Інституту зросла на 48,5%.

Фахівцями Інституту виявлено та унеможливлено закладення до державного резерву неякісних матеріальних цінностей майже на 11,6 млн. грн, у тому числі: 8,5 тис. комплектів білизни натільної утепленої на суму 2,5 млн. грн.; 498 шт. печей твердопаливних (1,5 млн. грн.); 146,5 тис. банок м'ясних консервів, вартістю 7,6 млн. гривень.

Науковцями Інституту розроблено технічні та якісні характеристики предметів закупівлі по 14 найменуваннях матеріальних цінностей державного резерву, в тому числі 4 по групі продовольчих товарів, 5 - по промисловим товарам, 5 - по нафтопродуктах. Розроблено проекти 19 Порядків з приймання, зберігання та відпуску матеріальних цінностей та 6 інструкцій про порядок і умови поставки, закладення і відпуску матеріальних цінностей.

Для працівників системи держрезерву організовано та проведено два круглих столи щодо реалізації вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», один круглий стіл щодо створення в Україні стратегічного запасу нафтопродуктів та науково-практичний круглий стіл: «Проблемні питання вимог стандарту ДСТУ 4450:2005 Консерви м’ясні. М'ясо тушковане. Технічні умови».

Інститут досліджував перспективні напрями нових наукових досліджень та розвивав уже існуючі. Так, з метою підвищення якості зерна та зернопродуктів, що закладається на зберігання до Державного резерву, було започатковано новий напрям з агрохімічного аналізу та розширено сферу акредитації лабораторії на відповідність вимогам ISO 17025 за 28 показниками агрохімічного аналізу ґрунтів, ґрунтових сумішей, торфу, рослин та добрив. Реалізація проекту у 2017 році збільшила дохід Інституту на 18%.

У 2017 році науковцями проводилися дослідження з такої тематики:

"Механізми контролю нафтопродуктів в системі Державного резерву України", в результаті розроблена та впроваджена Тимчасова інструкція з контролювання якості нафтопродуктів при прийманні, зберіганні та відпуску на підприємствах та установах, що належать до сфери управління Державного агентства резерву України;

"Розробка модифікованого намету типу УСБ та визначення його експлуатаційних характеристик". Результати науково-дослідної роботи впроваджено в Зміні №4 «Намет уніфікований санітарно-барачний УСБ-56/2005» Технічні умови ТУ У 25.1-00310143-086:2005;

"Науково-теоретичне обгрунтування можливості зміни температурних режимів протягом тривалогозберігання олії соняшникової (фасованої)". В результаті розроблено проектІнструкції про порядок та умови поставки, закладення, зберігання та відпуску олії соняшникової у частині рекомендованих температурних режимів під час тривалого зберігання в складських приміщеннях.

Наприкінці року УкрНДІ «Ресурс» ініціював новий перспективний проект з енергоаудиту. Пілотний проект запущено напідприємствах системи держрезерву.

Колектив УкрНДІ «Ресурс» щиро вітає всіх клієнтів, партнерів, працівників підприємств, організацій та центрального апарату Державного резерву України з Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай ці свята, як вісники оновлення життя, нових мрій та сподівань, дадуть вам і вашим родинам добро, мир і злагоду. Бажаємо вам, у Новому році добробуту та розвитку! Віримо, що у новому році ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та любов близьких. Щастя вам, міцного здоров’я і здійснення всіх найзаповітніших мрій. З Новим Роком!

Top