Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

13.04.2023


     Міжнародне стажування – важливий елемент досягнення успіху 
в професійній діяльності науковців, які постійно працюють 
над підвищенням власного професійного і наукового рівнів.


     Стажування, особливо на міжнародному рівні, є однією з основних форм підвищення кваліфікації наукових працівників наукових установ, оскільки саме міжнародне науко-педагогічне стажування дозволяє розширити форми наукової співпраці, сприяє розвитку наукового потенціалу, підвищенню рівня фахової професійної підготовки, удосконаленню набутих компетентностей, створює дієві можливості для перейняття прогресивного міжнародного досвіду та підвищення рівня володіння іноземними мовами.

     Також, відповідно до п. 4, ч. 4, ст. 6 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»Науковий працівник зобов’язаний постійно підвищувати свою кваліфікацію.

     Саме тому провідні науковці УкрНДІ «Ресурс», які постійно працюють над підвищенням власного професійного і наукового рівнів, нещодавно взяли участь у міжнародних онлайн-стажуваннях.

     Зокрема, доктор філософії, старший науковий співробітник, Олексій ЦАПКО пройшов стажування в Латвійському університеті за програмою «Мультидисциплінарні підходи в освіті та наукових дослідженнях», а доктор наук з державного управління, доцент, заступник директора Олег ЧЕЧЕЛЬ – у Куявському університеті, місто Влоцлавек, Польща, за програмою «Безперервна освіта як чинник підвищення професійної компетентності фахівців у сфері публічного управління та адміністрування».

     Програми стажувань були насиченими, цікавими та інноваційними. Вонимістили теоретичну і практичну частини, а також передбачали участь у тренингах і вебінарах, на яких обговорювалася проблематика розвитку потенціалу вищої освіти й науки,формування професійних вмінь, навичок і компетентностей науковців, державних службовців, фахівців у сфері публічного управління та адміністрування тощо.

     Посилання на запис лекції «Student centered learning» за адресою:

      https://www.youtube.com/watch?v=sjDgdiHHdYY

     Практична частина передбачала підготовку індивідуального наукового проекту і його захист на підсумковій міжнародній конференції. Загальний обсяг кожного міжнародного стажування становить 180 год (6 кредитів ЕКТС).За результатами стажувань учасники отримали відповідні сертифікати та набули значний досвід, який буде використаний ними уподальшій роботі.

     Довідково: Сертифікат про проходження науково-педагогічного стажування є документом, який підтверджує проходження стажування в науковій установі у країні, яка входить до Європейського Союзу, на здобуття звань доцента, професора та старшого дослідника відповідно до п.п. 2.1, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7 «Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам», а також враховується під час ліцензування та акредитації освітніх послуг і наукових установ». 

Галерея


Top