Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

19.07.2016


Завершився перший етап виконання Інститутом договору укладеного з Центром розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, щодо проведення незалежної оцінки якості сухих пайків та продуктів харчування військовослужбовців.

Комісією у складі представників Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, УкрНДІ «Ресурс» та уповноваженого представника приватної фірми-постачальника було проведено виїмку зразків харчових продуктів, серед яких консерви м’ясні, консерви м’ясо-рослинні, блоки із нежилованого м’яса яловичини, масло солодковершкове, сир твердий сичужний, набір повсякденний сухих продуктів, консерви рибні, молоко незбиране згущене з цукром тощо.

У деяких продуктах під час перевірки якості виявлено патогенні бактерії стафілококу, бактерії групи кишкової палички та плісняві гриби. Маркування харчових продуктів, в переважній більшості, не відповідає вимогам національних стандартів щодо маркування харчових продуктів. За органолептичними, фізико-хімічними показниками відібрані продукти харчування не відповідають національним стандартам щодо виготовлення харчових продуктів. За результатами лабораторних досліджень у маслі вершковому та сирі твердому сичужному виявлено 100% жирів нетваринного походження.

Враховуючи те, що УкрНДІ «Ресурс» має акредитовану лабораторію, значний досвід у сфері багатоступеневого контролю та досліджень якості і умов зберігання продовольчої групи товарів під час закладання, зберігання та при відпуску з підприємств системи Державного резерву України матеріальних цінностей, Міністерство оборони України й надалі планує співпрацю з Інститутом.

Top