Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

09.05.2023


Авторитет видатної наукової установи, славне ім’я
та потужна дослідницька база УкрНДІ «Ресурс»
допомагають у якісній професійній підготовці майбутніх фахівців

  

     У процесі відбудови України після війни виникне гостра потреба у висококваліфікованих фахівцях, які будуть залучені до відновлення та розвитку нашої держави на деокупованих територіях. У цьому контексті навчання молоді залишається одним із найважливіших завдань, що стоять перед суспільством.

     Науковці УкрНДІ «Ресурс» завжди розглядали викладацьку діяльність як один із своїх пріоритетів через можливість поділитися набутим досвідом із студентами. Для майбутніх спеціалістів надзвичайно корисним є знайомство з реальними виробничими задачами та спілкування з фахівцями, які мають багаторічний досвід практичної роботи, а спостереження за лабораторними дослідженнями сприяють адаптації молодого фахівця до реальних умов.

     Довідково: між Інститутом і близькими до нього за спеціальністю начальними закладами підписано низку Угод про співпрацю. Серед наших партнерів такі вищі навчальні заклади як Національний університет біоресурсів і природокористування, Національний університет харчових технологій, Національний авіаційний університет, Торговельно-економічний університет, Одеська харчова академія тощо.

     Провідні науковці Інституту є членами спеціалізованих вчених рад по захисту кандидатських і докторських дисертацій та входять до складу експертної ради Національно агентства з якості вищої освіти, а також як представники роботодавців беруть активну учать в атестації програм підготовки аспірантів і магістрів.

     

     І от нещодавно, не зважаючи на запроваджену дистанційну форму навчання, у цей не простий для країни час, до директора УкрНДІ «Ресурс», доктора наук з державного управління, Юрія ЛИТВИНА звернулося керівництво «Відокремленого структурного підрозділу Ірпінського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування» з проханням провести ознайомчу екскурсію для їхніх студентів напрямів підготовки «економіка» та «харчові технології».

    У рамах цієї «просвітницької місії» провідні науковці Інституту охоче зустрілися з майбутніми спеціалістами.

    Із ознайомчим словом про завдання Держрезерву виступив заступник директора, доктор наук з державного управління, доцент Олег ЧЕЧЕЛЬ. Він докладно розповів гостям, що підтримувати безперебійне функціонування економіки, а також її стабілізацію в умовах різного роду надзвичайних ситуацій чи воєнних дій є одним із головних завдань держави. Із цього завдання випливає призначення та склад державного матеріального резерву. Вчений також ознайомив студентів із структурою управління державним матеріальним резервом України та місцем у цій структурі УкрНДІ «Ресурс».

     Як логічне продовження, у своєму виступі перший заступник директора, кандидат ветеринарних наук, старший науковий співробітник Вячеслав МУКОВОЗ детально зосередився на конкретних завданнях Інституту та специфіці роботи про зберіганню запасів різних груп матеріальних цінностей.

     Виступ найповажнішого працівника УкрНДІ «Ресурс», кандидата технічних наук, старшого наукового співробітника Зіновія СІРКА був присвячений майже столітній історії наукової установи.

     Завідувачка дослідної лабораторії, кандидатка ветеринарних наук Олена ГАВРИЛЕНКО розповіла присутнім про те, що надзвичайно важливою для забезпечення закладання в державний резерв належної продукції, придатної для довготривалого зберігання, є наявність нашої лабораторії в системі НДІ, оскільки вона не лише контролює якість продукції, а й виконує роль науково-методичного центру із поліпшення й розробки методів щодо її визначення.

     Як логічне завершення, студенти на практиці ознайомилися з роботою аналітичної лабораторії, де долучилися до здійснення контролю якості під керівництвом старшого наукового співробітника Надії СОНЬКО.

     Відвідувачі були приємно вражені високим науковим рівнем, багатою історією, значними здобутками і можливостями УкрНДІ «Ресурс». Проведений захід став для всіх джерелом позитивних вражень і колосального досвіду, а ознайомлення з реальними проблемами та задачами стане потужним стимулом для набуття необхідних знань і компетенцій майбутньої професії.

     За результатами надзвичайно цікавого та корисного для своїх студентів візиту до провідної наукової установи, керівництво Ірпінського фахового коледжу висловило зацікавленість у подальшій співпраці з УкрНДІ «Ресурс». 

Галерея


Державне агентство резерву України лабораторія лабораторія хіміко-біологічних досліджень наукова установа підготовка фахівців

Top