Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

14.09.2017


13 вересня в УкрНДІ «Ресурс» відбувся Круглий стіл щодо реалізації вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в системі Держрезерву України.

У заході взяли участь представники державних організацій та центрального апарату Державного агентства резерву України.

Організатором Круглого столу виступив УкрНДІ «Ресурс», який проводить науково-технічні дослідження в сфері формування, створення, зберігання та реалізації матеріальних цінностей державного резерву та вдосконалює організаційні роботи з технічного регулювання в зазначених сферах.

Виступи відкрив Директор Інституту «Ресурс» Борис Йосипович Запталов. У вступному слові Борис Йосипович акцентував увагу на обов’язковості виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та готовність науковців Інституту – сертифікованих аудиторів систем управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУISO22000 проводити навчальні семінарита надавати науково-методичну допомогу.

Тему продовжила керівник відділу науково-технічної інформації та стандартизації УкрНДІ «Ресурс» Голінка Інна Василівна з доповіддю: «Управління безпечністю харчової продукції». 

В продовження ключової теми Круглого столу сертифікований аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУISO22000, завідувач лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників УкрНДІ «Ресурс» канд. вет. наук Гавриленко Олена Сергіївна виступила з презентацією «Концепція НАССР » та розповіла про теорію та практику розроблення й впровадження НАССР на підприємствах та складах.

Про стан впровадження вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах Держрезерву України виступив Дубинський Сергій Васильович директор ДО «Комбінат «Салют» та представники ДО «Комбінат «Світанок», ДО «Комбінат «Прогрес», ДО «Комбінат «Дніпро» та ДО «Укрпродконтракт».

Робоча атмосфера заходу дозволила учасникам Круглого столу уточнити шляхи реалізації вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», отримати відповіді на актуальні питання та заряд нових ідей. В свою чергу, УкрНДІ «Ресурс» продемонстрував наявність висококваліфікованих аудиторів та готовність до плідної подальшої співпраці з підприємствами системи Держрезерву України.

Top