Фізико-хімічні випробування
|
№ п/п | Назва об’єкта (продукції, матеріалу, речовини і т.д.) | Показники | ||
Радіологічні методи | ||||
1. | Продукти харчові і продовольча сировина. Вода питна | - Питома (об´ємна) активність стронцію-90 та цезію-137 | ||
Метод атомно-абсорбційної спектрофотометрії з полуменевою атомізацією | ||||
2. | Продукти харчові, продовольча сировина | -Масова частка свинцю, міді, кадмію, цинку заліза -Масова частка свинцю, міді, кадмію, цинку заліза, олова | ||
3. | Вода питна, води підземні, поверхневі |
-Масова концентрація кобальту, нікелю, міді, цинку, кадмію, свинцю -Масова концентрація свинцю -Масова концентрація кадмію
-Масова концентрація цинку -Масова концентрація заліза -Масова концентрація марганцю -Масова концентрація міді -Масова концентрація нікелю |
||
Метод атомно-емісійної мпектрометрії | ||||
4. | Вода питна, води підземні, поверхневі | - Калій (масова концентрація калію) - Натрій (масова концентрація натрію) | ||
Хроматографічні методи | ||||
5. | Продукти харчові жирові, олії рослинні та тваринні жири, молоко та молочні продукти, жирна їжа |
- Жирнокислотний склад жирової фази (відносна масова частка жирних кислот жирової фази) - Відношення поліненасичених жирних кислот до насичених - Відносна масова частка лінолевої та ліноленової кислот
- Відносна масова частка ерукової кислоти - Відносна масова частка транс-ізомерів жирних кислот жирової фази - Виявлення немолочних жирів визначенням жирно кислотного складу жирової фази |
||
Органолептичні показники | Фізичні показники | Фізико-хімічні показники | ||
6. | Продукти молочні сухі, у тому числі для дитячого харчування (замінники материнського молока)(консерви молочні сухі) | + | - Маса нетто |
- Масова частка вологи - Титрована кислотність
- рН (активна кислотність) |
7. | Продукти молочні згущені (консерви молочні згущені), продукти згущені з додаванням молока | + | - Герметичність металевих банок - Стан внутрішньої поверхні металевих банок - Маса нетто |
-Масова частка вологи -Масова частка сухих речовин - Кислотність титрована
- рН (активна кислотність) |
8. | Масло вершкове | + | - |
-Масова частка вологи -Масова частка сухого знежиреного залишку - Масова частка жиру
-Масова частка кухонної солі (хлоридів) -рН плазми масла |
9. | Олії рослинні | + | - | -Масова частка вологи та летких речовин -Кислотне число -пероксидне (перекисне) число |
10. | Цукор | + | - |
-Масова частка вологи та сухих речовин -Масова частка сахарози (поляризації) -Масова частка кондуктометричної золи
-Кольоровість та каламутність розчину -Масова частка феродомішок -Масова частка крохмалю |
11. | М'ясо, Субпродукти (свіжі, охолоджені, заморожені) | + | - | - |
12. | М´ясопродукти, у т.ч. консервовані. Кулінарні вироби (готові до вживання і напівфабрикати) м´ясні і м'ясо-рослинні. Концентрати харчові з м’ясом, у т.ч. сублімовані | +- | -Маса нетто чи об’єму -Масова частка складових частин (масова частка м´яса з жиром) |
-Масова частка вологи, % -Масова часка загальної золи -Масова часка кухонної солі (хлориду натрію)
-Масова частка жиру -рН (активна кислотність) |
13. | Риба , живі водні об’єкти та рибопродукти. Консерви з риби та інших живих водних об’єктів | + | - Герметичність спожиткової тари -Стан внутрішньої поверхні металевих банок -Недоступні дефекти (візуальне виявлення) |
-Масова частка вологи -Масова частка хлориду натрію (кухонної солі) -Масова частка жиру
-Масова частка загальної золи |
14. | Чай | + | -Маса нетто |
-Масова частка дріб’язку (висівки, потерть) -Масова частка металомагнітних домішок -Масова частка вологи (втрата в масі за температури 103ºС)
-Масова частка водорозчинних екстрактивних речовин (водний екстракт) -Масова частка сухих речовин -Масова частка загальної золи -Масова частка золи, розчинної і нерозчинної у воді |
15. |
Продукти переробки зерно-бобових (крупи). Концентрати харчові, у тому числі сублімовані. Сухі сніданки Вироби макаронні
Готові страви громадського харчування на основі продуктів переробки зернових (крупи, макаронні вироби |
+ |
-Маса нетто -Обємна маса -Масова частка окремих компонентів
-Розмір окремих видів продукту -Крупність помелу |
- Масова частка вологи -Кислотність -Масова частка кухонної солі
-Масова частка золи (зольність) -Масова частка жиру -Масова частка мінеральних домішок -Масова частка сторонніх домішок -Масова частка склоподібних пластівців -Масова частка металевих домішок -Масова частка металомагнітних домішок -Масова частка лому, крихти та деформованих виробів -Зараженість шкідниками -Зараженість шкідниками (явна форма) |
16. | Вироби хлібобулочні. Кондитерські вироби борошняні, у т.ч. і галети. Вироби сухарні. Готові страви громадського харчування на основі борошна | + |
-Розміри та кількість штук в 1 кг - Маса нетто - Масо виробу
- Маса 10 штук або 10 одиниць пакування - Масова частка складових частин |
-Масова частка вологи і сухих речовин -Кислотність, Лужність -рН (активна кислотність)
-Масова частка жиру -Масова частка кухонної солі -Масова частка золи, нерозчинної в 10% розчині соляної кислоти |
17. | Води мінеральні, столові, вода питна водопровідна, вода питна з колодязів та каптажів джерел, вода питна фасована з пунктів розливу та бюветів, поверхневих та підземних джерел центрального водопостачання Вода для використання в лабораторіях (дистильована, деіонізована, тощо) | + | - |
-Каламутність -Кольоровість -Рівень рН за 25ºС
-Електропровідність за 25ºС -Водневий показник, рН -Загальна жорсткість -Сумарний вміст кальцію та магнію -Кальцій -Загальна лужність -Сухий залишок (загальна мінералізація) -Аміак і іони амонію -Нітрити -Сульфати -Хлориди -Гідрокарбонати -Залізо загальне -Фториди |
Гарантія професіоналізму та неупередженості - основні пріоритети в нашій роботі!
Контакти:
03150 м.Київ,вул.Казимира Малевича (Боженка),84
тел:(044)529-53-54
www.ndiresurs.gov.ua
info@ndiresurs.gov.ua