Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

Фізико-хімічні випробування



СЕКТОР ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ

          

Випробування здійснюються за органолептичними та фізико-хімічними показниками:

№ п/п Назва об’єкта (продукції, матеріалу, речовини і т.д.) Показники
Радіологічні методи
1. Продукти харчові і продовольча сировина. Вода питна - Питома (об´ємна) активність стронцію-90 та цезію-137
Метод атомно-абсорбційної спектрофотометрії з полуменевою атомізацією
2. Продукти харчові, продовольча сировина -Масова частка свинцю, міді, кадмію, цинку заліза -Масова частка свинцю, міді, кадмію, цинку заліза, олова
3. Вода питна, води підземні, поверхневі -Масова концентрація кобальту, нікелю, міді, цинку, кадмію, свинцю -Масова концентрація свинцю -Масова концентрація кадмію

-Масова концентрація цинку

-Масова концентрація заліза

-Масова концентрація марганцю

-Масова концентрація міді

-Масова концентрація нікелю

Метод атомно-емісійної мпектрометрії
4. Вода питна, води підземні, поверхневі - Калій (масова концентрація калію) - Натрій (масова концентрація натрію)
Хроматографічні методи
5. Продукти харчові жирові, олії рослинні та тваринні жири, молоко та молочні продукти, жирна їжа - Жирнокислотний склад жирової фази (відносна масова частка жирних кислот жирової фази) - Відношення поліненасичених жирних кислот до насичених - Відносна масова частка лінолевої та ліноленової кислот

- Відносна масова частка ерукової кислоти

- Відносна масова частка транс-ізомерів жирних кислот жирової фази

- Виявлення немолочних жирів визначенням жирно кислотного складу жирової фази

Органолептичні показники Фізичні показники Фізико-хімічні показники
6. Продукти молочні сухі, у тому числі для дитячого харчування (замінники материнського молока)(консерви молочні сухі) + - Маса нетто - Масова частка вологи - Титрована кислотність

- рН (активна кислотність)

7. Продукти молочні згущені (консерви молочні згущені), продукти згущені з додаванням молока + - Герметичність металевих банок - Стан внутрішньої поверхні металевих банок - Маса нетто -Масова частка вологи -Масова частка сухих речовин - Кислотність титрована

- рН (активна кислотність)

8. Масло вершкове + - -Масова частка вологи -Масова частка сухого знежиреного залишку - Масова частка жиру

-Масова частка кухонної солі (хлоридів)

-рН плазми масла

9. Олії рослинні + - -Масова частка вологи та летких речовин -Кислотне число -пероксидне (перекисне) число
10. Цукор + - -Масова частка вологи та сухих речовин -Масова частка сахарози (поляризації) -Масова частка кондуктометричної золи

-Кольоровість та каламутність розчину

-Масова частка феродомішок

-Масова частка крохмалю

11. М'ясо, Субпродукти (свіжі, охолоджені, заморожені) + - -
12. М´ясопродукти, у т.ч. консервовані. Кулінарні вироби (готові до вживання і напівфабрикати) м´ясні і м'ясо-рослинні. Концентрати харчові з м’ясом, у т.ч. сублімовані +- -Маса нетто чи об’єму -Масова частка складових частин (масова частка м´яса з жиром) -Масова частка вологи, % -Масова часка загальної золи -Масова часка кухонної солі (хлориду натрію)

-Масова частка жиру

-рН (активна кислотність)

13. Риба , живі водні об’єкти та рибопродукти. Консерви з риби та інших живих водних об’єктів + - Герметичність спожиткової тари -Стан внутрішньої поверхні металевих банок -Недоступні дефекти (візуальне виявлення) -Масова частка вологи -Масова частка хлориду натрію (кухонної солі) -Масова частка жиру

-Масова частка загальної золи

14. Чай + -Маса нетто -Масова частка дріб’язку (висівки, потерть) -Масова частка металомагнітних домішок -Масова частка вологи (втрата в масі за температури 103ºС)

-Масова частка водорозчинних екстрактивних речовин (водний екстракт)

-Масова частка сухих речовин

-Масова частка загальної золи

-Масова частка золи, розчинної і нерозчинної у воді

15. Продукти переробки зерно-бобових (крупи). Концентрати харчові, у тому числі сублімовані. Сухі сніданки Вироби макаронні

Готові страви громадського харчування на основі продуктів переробки зернових (крупи, макаронні вироби

+ -Маса нетто -Обємна маса -Масова частка окремих компонентів

-Розмір окремих видів продукту

-Крупність помелу

- Масова частка вологи -Кислотність -Масова частка кухонної солі

-Масова частка золи (зольність)

-Масова частка жиру

-Масова частка мінеральних домішок

-Масова частка сторонніх домішок

-Масова частка склоподібних пластівців

-Масова частка металевих домішок

-Масова частка металомагнітних домішок

-Масова частка лому, крихти та деформованих виробів

-Зараженість шкідниками

-Зараженість шкідниками (явна форма)

16. Вироби хлібобулочні. Кондитерські вироби борошняні, у т.ч. і галети. Вироби сухарні. Готові страви громадського харчування на основі борошна + -Розміри та кількість штук в 1 кг - Маса нетто - Масо виробу

- Маса 10 штук або 10 одиниць пакування

- Масова частка складових частин

-Масова частка вологи і сухих речовин -Кислотність, Лужність -рН (активна кислотність)

-Масова частка жиру

-Масова частка кухонної солі

-Масова частка золи, нерозчинної в 10% розчині соляної кислоти

17. Води мінеральні, столові, вода питна водопровідна, вода питна з колодязів та каптажів джерел, вода питна фасована з пунктів розливу та бюветів, поверхневих та підземних джерел центрального водопостачання Вода для використання в лабораторіях (дистильована, деіонізована, тощо) + - -Каламутність -Кольоровість -Рівень рН за 25ºС

-Електропровідність за 25ºС

-Водневий показник, рН

-Загальна жорсткість

-Сумарний вміст кальцію та магнію

-Кальцій

-Загальна лужність

-Сухий залишок (загальна мінералізація)

-Аміак і іони амонію

-Нітрити

-Сульфати

-Хлориди

-Гідрокарбонати

-Залізо загальне

-Фториди



Гарантія професіоналізму та неупередженості - основні пріоритети в нашій роботі!

Контакти:

03150 м.Київ,вул.Казимира Малевича (Боженка),84

тел:(044)529-53-54

www.ndiresurs.gov.ua

info@ndiresurs.gov.ua

Top