Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

Замовлення послуг:
(044) 529-60-56
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
(044) 528-55-24

Мікробіологічні випробування

СЕКТОР МІКРОБІОЛОГІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ

Інститут забезпечує повний комплекс випробувань харчових продуктів та продовольчої сировини рослинного та тваринного походження

  • - вироби хлібобулочні, нетривалого зберігання. Бісквіти та печиво, торти та тістечка здобні. Вироби сухарні;
  • - води мінеральні та столові;
  • - вода питна;
  • - засоби косметичні та декоративні. Для догляду за шкірою (креми, лосьйони) для догляду за волоссям (шампуні, піно миючі, бальзами, ополіскувачі, барвні, для укладання волосся та завивання). Для догляду за ротовою порожниною. Засоби для гоління;
  • - змиви з поверхонь об’єктів зовнішнього середовища;
  • - какао. шоколад та вироби кондитерські цукристі. Цукерки та цукерки шоколадні. Цукерки глазуровані. Плоди зацукровані;
  • - концентрати харчові (суміші харчові, десерти молочні довготривалого зберігання, полу фабрикати для приготування легких блюд, супи та бульони готові в пакетах) сухі сніданки;
  • - кулінарні вироби готові, напівфабрикати, що реалізуються населенню (приготування продуктів та страв на основі м яса та м’ясних субпродуктів, на основі овочів та фруктів, вироби макаронні, фаршировані: пельмені, равіолі, вареники і інші, вироби борошняні кондитерські);
  • - маргарин, майонез;
  • - молоко та вершки, масло вершкове, сири тверді, мякі, плавлені та кисломолочні, йогурти натуральні, ароматизовані чи з фруктами, десерти молочні та кисломолочні жирні чи не жирні, сметана, кефір, ряжанка, солодкі страви, желе, муси, пудинги, концентрати молочні та консерви молочні. Казеїн. Морозиво та інший харчовий лід;
  • - м'ясо великої рогатої худоби, яловичини та свинини (свіже, охолоджене або морожене), консерви м’ясні, сніданки м’ясні та м’ясна продукція (м'ясо та харчові субпродукти солени, сушені та копчені, продукти готові, ковбаси, продукти забою тварин), консерванти мясні, м'ясо свійської птиці, законсервоване та оброблене;
  • - олії;
  • - продукція борошномельної та круп’яної промисловості (борошно житнє, борошно пшеничне);
  • - продукти дитячого, лікувального дієтичного харчування та їх компонентів, консерви;
  • - продукція пивоварної промисловості (пиво світле, темне, солодке, гірке, концентроване, розлите у пляшки, банки, ін., солод, барду, екстракт солодовий);
  • - продукти переробки овочів та фруктів. Консервовані соки фруктові та овочеві, салати та соуси, овочі фаршировані;
  • - продукти переробки плодів, фруктів, ягід та цитрусових, консерви фруктові, плодово-ягодні. Джеми. Пюре. Пасти плодово-ягодні. Плоди заморожені, сушені;
  • - продукти яєчні, свіжі, сушені, варені на парі чи у воді, сформовані, заморожені чи законсервовані іншим способом (окрім альбуміну, продуктів у шкаралупі);
  • - прянощі та спеції, суміші спецій;
  • - риба та рибопродукти, рибні консерви;
  • - соуси та гірчиця;
  • - цукор;
  • - чай чорний(ферментований) і зелений чай (неферментований)

Випробування здійснюються за мікробіологічними показниками:

  • - загальне мікробне число (ЗМЧ) в воді
  • - загальні коліформи
  • - загальну кількість мікроорганізмів (МАФАМ)
  • - бактерії групи кишкової палички
  • - патогенні мікроорганізми, в тому числі бактерії роду Salmonella
  • - патогенні ентеробактерії
  • - бактерії групи Enterobacteriaceae
  • - виявлення Enterobactersakazakii
  • - молочнокислі мікроорганізми
  • - біфідобактерії
  • - бактерії роду Proteus
  • - псевдомонади
  • - сульфітредукуючі клостридії
  • - Listeriamonocytogenes
  • - S.aureus
  • - Pseudomonas spp
  • - Bacilluscereus
  • - Pseudomonas aeruginosa
  • - E.coli
  • - ентерококи
  • - коагулазопозитивні стафілококи
  • - плісняві гриби, дріжджі
  • - змиви з поверхонь об’єктів зовнішнього середовища на загальне бактеріальне обсіменіння, бактерії групи кишкової палички (БГКП), стафілокок, плісняві та дріжджові гриби
  • - мікроскопія мазків-відбитків

Продукти випробовуються на показники промислової стерильності:

  • - Спороутворюючі мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми групи В.subtilis, КУО в 1 г.
  • - Спороутворюючі мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми груп B.cereus та B. Polymyxa, КУО в 1 г.
  • - Мезофільні клостридії за виключенням C. Botulium і C. perfringens КУО в 1 г
  • - Мезофільні клостридії C. botulium і C. perfringens КУО в 1 г
  • - Термофільні спороутворюючі аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми, КУО в 1 г
  • - Неспороутворюючі бактеріїі, коки, плісняві гриби і дріжджі, КУО в 1 г

  

Гарантія професіоналізму та неупередженості - основні пріоритети в нашій роботі!

Контакти:

03150 м.Київ, вул.Казимира Малевича (Боженка), 84

тел: (044)529-53-54:(044) 529-11-54

www.ndiresurs.gov.ua

info@ndiresurs.gov.ua

Top