Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

19.04.2023


     Представники УкрНДІ «Ресурс» презентували результати своїх фахових досліджень на VI Міжнародній науковій дискусії щодо проблем, завдань та перспектив сучасної світової науки в Брайтоні, Великобританія.


    З огляду на стрімке поширення цивілізаційних процесів, світова наука продовжує зосереджувати свої зусилля на дослідженні актуальних тенденцій розвитку сучасної наукової думки. Зокрема, в прикладній сфері найбільшої ваги набувають ті галузі знань, які мають першочергове значення для виживання людства, національної безпеки та сталого розвитку.

     Нещодавно наукове життя Інституту збагатилося участю наших провідних науковців у VI Міжнародній науково-практичній конференції «International Scientific Discussion: Problems, Tasks and Prospects», яка відбулася19-20 березня цього року в місті Брайтон, Великобританія.

     У науковій раді заходу та серед його учасників були відомі вчені з України, Сполучених Штатів, Болгарії, Індії, Грузії, Угорщини, Молдови, Казахстану, Азербайджану, Таджикистану, Вірменії тощо.

     З огляду на складну ситуацію не лише в нашій країні, але й у світі, організатори конференції вирішили провести захід у форматі офлайн. Наукова програма містила понад 70 доповідей і презентацій щодо останніх результатів фундаментальних досліджень по 38 галузям знань, а тематика поданих статей охоплювала надзвичайно широкий спектр людської діяльності.

     Заступник директора УкрНДІ «Ресурс», доктор наук з державного управління, доцент Олег ЧЕЧЕЛЬ у секції «Військова справа і національна безпека» представив актуальну наукову доповідь «Напрями удосконалення державного управління в сфері державного матеріального резерву в післявоєнний період як елемент забезпечення національної безпеки», та виступив науковим керівником дослідження на тему «Історичні передумови особливостей структури та законодавчі аспекти створення, управління і реформування державного матеріального резерву як елементу забезпечення національної безпеки України», підготовленого у співавторстві начальником відділу науково-організаційної роботи Любов’ю Стрнад і провідним фахівцем відділу науково-організаційної роботи, кандидатом економічних наук Юлією ДЮКАРЕВОЮ.

     Варто наголосити, що подані на авторитетну міжнародну конференцію статті наших науковців є надзвичайно актуальними та безпосередньо стосуються діяльності Державного матеріального резерву України.

     Усі статті учасників конференції опубліковані в періодичному виданні Scientific Collection «InterConf+» (ISSN 2709-4685). Випуску було присвоєно УДК, DOI та авторський знак видавцем A.C.M. Webb Publishing Co Ltd. (Brighton, Great Britain). Видання Scientific Collection «InterConf+» проіндексовано в Index Copernicus Journals Master List 2021, а його ICV = 69.61.

     За результатами учасники отримали відповідні сертифікати, які підтверджують зарахування 18 годин дистанційної роботи над підготовкою наукової статті та 0,6 кредитів ЕКТС.

     Повний збірник матеріалів конференції можна подивитися за посиланням:

     https://archive.interconf.center/index.php/2709-4685/issue/view/19-20.03.2023/157

     

     А навіщо взагалі науковим співробітникам потрібна участь у міжнародних наукових і науково-практичних конференціях?

     Довідково: Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» від 21.07.2019 підвищення кваліфікації може мати заочну та/або дистанційну форму; серед видів такої діяльності: стажування, науково-методичні заходи, академічна мобільність та самоосвіта (участь у семінарах, практикумах, тренінгах, конференціях тощо).

     Відповідно до п. 12 Постанови Кабінету Міністрів України № 567 «Про затвердження Порядку присудження наукових ступенів» до опублікованих праць, які додатково відображають наукові результати дослідження, належать: друковані тези, доповіді та інші матеріали наукових конференцій, а апробація матеріалів дисертації на наукових конференціях є обов’язковою.

     Відповідно до п. 28 Постанови Кабінету Міністрів України № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності» науково-педагогічні та наукові працівники повинні мати рівень наукової та професійної активності, який засвідчується виконанням не менше чотирьох видів і результатів з перелічених у п. 30 цих Ліцензійних умов, серед яких під номером 15 зазначено наявність публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти; до таких публікацій можна віднести тези/статті у рамках участі в конференціях.

     Відповідно до п.4 Порядку нарахування кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання, затвердженого Наказом Національного агентства України з питань державної служби №226-19 від 12.12.2019, за публікацію тез в рамках участі у конференції державним службовцям і посадовим особам місцевого самоврядування нараховуюється від 0,1 до 0,2 кредиту ЄКТС, залежно від типу заходу (український/закордонний). За публікацію у виданні, що входить до міжнародних наукометричних баз як Index Copernicus та Google Scholar додатково нараховуюється 0,1 кредиту ЄКТС.

     Довідкову інформацію надано ресурсом:

     https://ukrlogos.in.ua/ua_conference.html

Галерея


інститут участь у конфереції публікація

Top