Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

28.04.2023


Директор УкрНДІ «Ресурс» представив
на черговому засіданні колегії Державного агентства резерву України 
проміжні результати виконання Інститутом науково-дослідних робіт,
які здійснюються за дорученням Міністерства економіки України
та із залученням підприємств системи держрезерву

   

     На черговому засіданні колегії Державного агентства резерву України серед інших питань, включених до порядку денного, також були розглянуті результати наукової діяльності УкрНДІ «Ресурс». Із ґрунтовною доповіддю з цього питання виступив директор Інституту, доктор наук з державного управління Юрій Литвин.

     У своєму виступі керівник наукової установи зазначив, що на поточний рік до плану роботи Інституту включені різні типи науково-дослідних робіт. Найбільш пріоритетними з них є завдання, які виконуються на замовлення Міністерства економіки, а також НДР, яка стосується енергоефективності та ведеться із залученням підприємств системи держрезерву. Окрім цього, науковці Інституту проводять ще ряд ініціативних досліджень, тематика яких сформована відповідно до призначення державного матеріального резерву.

     Доповідач наголосив, що актуальність науково-дослідних робіт, які виконуються Інститутом, обумовлена необхідністю реформування системи держрезерву на підставі урядових рішень із урахуванням реалій сьогодення та оптимізації витрат на його утримання. В результаті виконання НДР планується розробити науково обґрунтовані підходи і надати пропозиції щодо створення збалансованої та диверсифікованої схеми зберігання матеріальних цінностей, виходячи із необхідності урахування безпекових та економічних чинників і залучення європейського досвіду.

     Далі Юрій Литвин висвітлив проміжні результати досліджень, визначив складності, що виникли в процесі пошуку інформації та сформулював питання, відповіді на які необхідні для подальшого виконання робіт, але отримати їх можна лише за підтримки Агентства. Зокрема, директор зауважив, що враховуючи відсутність або обмеженість інформації, ми просимо сприяння при зверненні з офіційними запитами до відповідних органів для отримання інформаційних або аналітичних довідок.

     Значна увага у доповіді також була приділена енергоефективності й енергетичній заощадливості підприємств держрезерву. Це питання набуває особливої актуальності під час військової агресії з боку рф у зв’язку з необхідністю забезпечення безперебійності й автономності роботи підприємств системи по створенню регламентованих умов для зберігання матеріальних цінностей із мінімальними витратами.

     За результатами доповіді, рішенням колегії Агентства, робота УкрНДІ «Ресурс» була визнана задовільною. Також було ухвалено рішення щодо необхідності надання підприємствами держрезерву потрібної інформації за запитами Інституту для подальшого виконання науково-дослідних робіт і розробки завдань, визначених Міністерством економіки України. 

Державне агентство резерву України інститут колегія наукова діяльність

Top