Український Державний Науково-Дослідний Інститут «Ресурс»

(044) 529-60-56
(044) 528-55-24
м. Київ-150, вул. Малевича, 84
info@ndiresurs.gov.ua

23.08.2023


Результати наукових досліджень УкрНДІ «Ресурс» були представлені

на престижній міжнародній конференції у Кембриджі, Великобританія

     Оголошена владою масштабна трансформація системи Державного матеріального резерву та адаптація її до нових умов, з якими зіштовхнулась Україна після повномасштабного вторгнення з боку рф – це довгоочікувана економічна реформа, важливість і значення якої для нашої держави важко переоцінити.

     Розпочата реформа запроваджує нові підходи до зберігання матеріальних цінностей та передбачає, як зазначила Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки: «створення інституту резервування», де «запаси держрезерву перебуватимуть на потужностях приватних операторів. У тому числі за кордоном – у європейських союзників, членів НАТО».

     Всю статтю можна переглянути за посиланням:

     https://www.epravda.com.ua/columns/2023/08/11/703121/

     У цьому контексті нещодавно проголосований Верховною Радою проект Закону України «Про державні резерви» визначає ключові засади державної політики щодо створення нової системи резервування та зберігання стратегічних запасіві матеріальних цінностей, а також встановлює поняття резервування та процедури вибору зберігачів.

     Зазначені кардинальні зрушення не могли залишитися поза професійною увагою фахівців УкрНДІ «Ресурс». Наукова спільнота Інституту (який визначено головною установою системи державного резерву в питаннях, пов’язаних із організацією наповнення, умов зберігання, освіження, а також проведення вхідного та періодичного контролю за якістю матеріальних цінностей у державному резерві) – активно долучилася до обговорення ключових положень нового Закону.

     Результати наукових досліджень обговорюються з широким науковим загалом, подаються у вигляді логічних рекомендацій із урахуванням не лише сучасних, а й можливих перспективних потреб національної безпеки України та публікуються у вітчизняних і міжнародних фахових виданнях.

     Ось і цього разу, отримавши розпорядження від провідної організації надати пропозиції до проекту нормативного акту Кабінету Міністрів України, спеціалісти та науковці Інституту зосередили дослідницькі зусилля на вказаній проблематиці та висловили своє виважене наукове бачення щодо нагальних питань.

     Зокрема, заступник директора УкрНДІ «Ресурс», доктор наук з державного управління, доцент Олег ЧЕЧЕЛЬ у форматі офлайн взяв участь в роботі V міжнародної науково-практичної конференції «Education and science of today: intersectoral issues and development of sciences».

     На цьому престижному міжнародному науковому форумі у Кембриджі, Великобританія, у тематичній секції «Менеджмент, публічне управління та адміністрування» наш провідний вчений представив актуальну наукову доповідь на тему «Принципи відбору відповідальних зберігачів і резервантів матеріальних цінностей державного матеріального резерву», в якій висвітлив своє бачення визначення критеріїв і процедур вибору суб’єктів, які забезпечать відповідальне зберігання і резервування державних запасів.  Запропоновані підходи сприятимуть покращенню функціонування системи Держрезерву, збільшать її ефективність та підвищать рівень контролю, враховуючи складні виклики, з якими зіштовхнулася Україна.

     Повний збірник матеріалів конференції доступний за посиланням:

     https://archive.logos-science.com/index.php/conference-proceedings/issue/view/14/14

     Варто наголосити, що подана на авторитетну міжнародну конференцію доповідь є надзвичайно актуальною та безпосередньо стосуються діяльності Державного матеріального резерву України, а інформація, що потрапила у вільний доступ, була винесена на загальне обговорення та опублікована у науковому фаховому виданні - не містить секретної інформації та елементів державної таємниці. 

Галерея


Top