24.06.2024
20 червня 2024 року в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України відбувся Круглий стіл за участю науковців УкрНДІ «Ресурс», Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, представників Державного агентства резерву України.
В рамках Круглого столу обговорювались питання щодо подальшого поводження з матеріальними цінностями державних резервів, у зв'язку із закінченням терміну їх придатності, а саме:
-можливість переробки продукції, термін придатності якої закінчився;
-перелік продуктів, які можливо отримати в результаті переробки продукції та вимоги до такої переробки;
- умови зберігання та виведення зі зберігання з наступною переробкою чи утилізацією цукру білого кристалічного ІІІ категорії із цукрових буряків, м'яса замороженого у півтушах, консервів м’ясних та молочних;
-оформлення відповідних документів та перелік показників, які повинні досліджуватися та обсяг вибірки з партії продукції;
-перелік показників, які необхідно дослідити, з метою визначення придатності для переробки протермінованої продукції,
-список підприємств що здійснюють переробку (консерви,м'ясо, чай, цукор, олія).
Результатом засідання було підписання договору про співпрацю між УкрНДІ «Ресурс» та Інститутом продовольчих ресурсів на основі ділового партнерства та наукового співробітництва, а також отримання пропозицій від ІПР НААНУ щодо питань, які обговорювались.